U Osijeku su dvije osobe izvršile samoubojstvo, u srijedu, u razmaku od samo dva sata, javlja Glas Slavonije.

Prva dojava stigla je policiji nešto poslije 12:30 sati da se mlađa muška osoba sprema baciti s cestovnog mosta dr. Franje Tuđmana. Policajci su pojurili na mjesto događaja, no muškarac je već skočio u Dravu. Samo pola sata kasnije njegovo beživotno tijelo pronađeno je kod vojarne ‘Vrbik’, u Donjem gradu. Tijelo preminuloga prevezeno je u Klinički bolnički centar Osijek na obdukciju gdje bi se trebao utvrditi njegov identitet.

Već u 13:47 sati policija je dobila dojavu o naletu vlaka na kraju Dalmatinske ulice u osječkoj Retfali. Prema neslužbenim informacijama, muška osoba starije životne dobi izašla je na prugu kada je teretni vlak bio u blizini. Muškarac je potom legao na prugu, a šokirani strojovođa pokušavao je zaustaviti vlak čiji su vagoni prevozili šećernu repu. Vlak se zaustavio stotinjak metara od mjesta naleta na samoubojicu. Na mjesto događaja odmah su izašle policijske patrole te očevidna ekipa.

“Čuo sam groznu škripu kočnica vlaka i izašao iz kuće da vidim treba li kome pomoć. Vidio sam da je vlak stao, a odmah je iz lokomotive izašao i strojovođa. Nažalost, čovjeku koji je završio po vlakom nije se moglo pomoći”, izjavio je stanar Dalmatinske ulice.

Komentiraj