Osijek dodatno kaznio Erosa Grezdu

Nakon što je Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza odlučila kazniti Erosa Grezdu s četiri utakmice suspenzije zbog udaranja Antonija Čolaka, koje se dogodilo nakon polufinalne utakmice Hrvatskog nogometnog kupa između Rijeke i Osijeka, na disciplinsku kaznu prema svom igraču odlučio se i sam klub s Gradskog vrta.

Povremenom albanskom reprezentativcu zbog nesportskog ponašanja izrekli su najstrožu moguću kaznu predviđenu internim klupskim pravilnikom. Radi se o oduzimanju 20% primanja na razdoblje od sljedećih godinu dana.

“Sukladno svom disciplinskom pravilniku, a nakon incidenta na riječkoj Rujevici po svršetku susreta polufinala Kupa Hrvatske, Nogometni klub Osijek izrekao je novčanu kaznu svom prvotimcu Erosu Grezdi. Iako je u obrazloženju svoga postupka naš napadač naveo kako je bio isprovociran od strane suparničkog igrača i vrijeđan na nacionalnoj osnovi, čelništvo NK Osijek zauzelo je stav da je Grezdina reakcija bila neprimjerena i nedopustiva za jednog sportaša. Stoga mu je izrečena maksimalna, dakle najveća dopuštena klupska kazna u takvim i sličnim situacijama. Konkretno je riječ o uskraćivanju 20 posto njegovih primanja u idućih godina dana.” – navodi se u priopćenju Bijelo-plavih.

Čitav incident je zabilježio i video nadzor postavljen u utrobi stadiona na Rujevici, a Grezda je u naknadnom očitovanju naveo da je tijekom i nakon utakmice bio vrijeđan na osobnoj i nacionalnoj osnovi, što je Čolak odlučno demantirao.

Iz Rijeke su nezadovoljni kaznom koju je donijela Disciplinska komisija HNS-a te smatraju da se time šalje loša poruka djeci i mladima, a također su pregledom snimki utvrdili da tijekom utakmice Čolak i Grezda uopće nisu bili u kontaktu pa smatraju da samim time nije ni moglo doći do vrijeđanja.

Čitav slučaj istražuje i nadležna policijska uprava Primorsko-goranska koja još uvijek nije izašla s priopćenjem o tome što su točno nakon poduzetih radnji utvrdili i hoće li nakon svega podnijeti kakvu prijavu.

Komentiraj