Oscari se ove godine dodjeljuju na željezničkom terminalu, evo zašto

Uslijed pandemije koronavirusa, ovogodišnja dodjela Oscara, koja se održava u noći s nedjelje na ponedjeljak, neće se zbivati, kao do sada, u dvorani  Dolby Theater, već u Union Station, željezničkoj stanici u Los Angelesu koja je izgrađena prije 82 godine i još uvijek je najveći željeznički terminal u Americi. Ta lokacija nije odabrana slučajno jer su tamo snimane scene brojnih poznatih filmova kao što su „Union Station“, „The Way We Were“, „Živjeti i umrijeti u L. A.“, „Blade Runner“, „Vitez tame: Povratak“ i mnogi drugi. Za odabir željezničkog terminala odgovoran je Steven Sodenbergh koji je jedan od producenata tog događaja, ali i koji je kao poznati redatelj razmišljao na „filmski“ način. On nije želio da dodjela izgleda kao televizijski već kao filmski događaj te se stoga odlučio na poznatu filmsku lokaciju.

Producenti su razmišljali da se ovogodišnja dodjela održi u Roosvelt Hotelu, u kojem je održana prva dodjela 1929. godine ili u Biltomre Hotelu u kojem je od 1931. do 1942. godine osam puta bila organizirana svečanost dodjele Oscara. Ipak, producenti svečanosti zaključili su da je Union Station najpraktičniji za održavanje uvodnog showa, same dodjele, a zatim i zabave po završetku dodjele.

Biti će zanimljivo vidjeti dizajn cijelog prostora. Svečanost počinje u 17 sati po tamnošnjem vremenu a kako Union Station, između ostalog, karakteriziraju ogromni prozori, onda će u početku danje svjetlo obasjavati unutrašnjost terminala. S dolaskom večeri, unutrašnjost će se osvijetliti umjetnim svjetlom.

Komentiraj