OSCAR Jennifer Lawrence s najvećom zaradom među svim nominiranima

EPA/MIKE NELSON

Iako se već mjesecima govori o nejednakosti u Hollywoodu i razlici u plaćama glumaca i glumica, Forbes javlja kako je Jennifer Lawrence najplaćenija glumica među ovogodišnjim nominiranima za najprestižniju filmski nagradu Oscar.

Forbes piše da je Lawrence, koja je nominirana za najbolju glumicu u filmu ‘Joy’, između lipnja 2014. i lipnja 2015. godine zaradila 52 milijuna dolara, gotovo dvostruko više od drugog naplaćenijeg glumca na Oscarima, Leonarda di Caprija. On je nominiran za najbolje glumca u filmu ‘The Revenant’, a prošle je godine zaradio 29 milijuna dolara.

Sljedeći na listi zarade među nominiranima za OScara je Matt Damon, nominiran kao najbolji glumac u filmu ‘The Martian’ sa zaradom od 25 milijuna dolara. Konkurentice Jennifer Lawrence u kategoriji najbolje glumice – Brie Larson, Saoirse Ronan, Charlotte Rampling i Cate Blanchett – uopće nisu ušle na Forbesovu listu.

Naplaćeniji glumac u Hollywoodu, prema Forbesovoj listi, Robert Downey Jr. nije se, pak, našao na popisu nominiranih za Oscara. zahvaljujući ulozi Iron Mana u istoimenim filmovima i ‘Osvetnicima’, Forbes je objavio kako je zarada glumca necvjerojatnih 80 milijuna dolara.

Jennifer Lawrence ove je godine zaradila svoju već četvrtu nominaciju za Oscara. Sa 25 godina, najmlađa je osoba u povijesti koja u tim godinama u životopisu ima toliko nominacija za zlatni kipić. 2012. godine osvojila je Oscara za ‘Silver Lining Playbook’.

Komentiraj