“Osamnaest ponosnih godina” – Povorka ponosa u Zagrebu

Od 15 sati pod sloganom “Osamnaest ponosnih godina” u Zagrebu kreće povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji. Proći će središtem grada od Rooseveltovog trga do Parka Ribnjak.

Iz udruge Zagreb Pride ocijenili su kako se radi o “najdugovječnijem političkom prosvjedu za ljudska prava u Hrvatskoj”.

Nakon okupljanja na Rooseveltovom trgu, povorka će proći središtem Zagreba – Trgom Republike Hrvatske, Frankopanskom ulicom, Ilicom, Trgom bana Josipa Jelačića, Ulicom Nikole Jurišića, Draškovićevom ulicom sve do Ribnjaka – gdje će se na koncu održati javni skup i koncert grupe “Le Zbor”.

“U osamnaest ponosnih godina pokazali smo da stvarnost možemo mijenjati jedino zajedno i da u društvu kakvo stvaramo ima mjesta za sve ponosne i hrabre ljude koji će prigrliti one koje se isključuje, mlati i ponižava”, poručili su organizatori.

Za vrijeme kretanja povorke, čiji se dolazak na Ribnjak očekuje oko 18 sati, za sav promet zatvorene su navedene ulice i trgovi, a na prilaznim pravcima je otežan. Tramvajski promet na trasi kretanja je obustavljen i preusmjeren te se odvija prema organizaciji ZET-a.

Povorku je došla podržati i nekolicina političara, među kojima predsjednik SDP-a Davor Bernardić, članovi i članice Foruma žena i Foruma mladih SDP-a, Gordan Maras, Renato Petek, kao i osobe iz javnoga društvenog života.

BERNARDIĆ: “Vrijeme je da se istospolnim parovima omogući posvajanje”

Komentiraj