Osam Brazilaca preskače kolo Premier lige, Thiago Silva i Fred ne igraju ni Ligu prvaka

Osam klubova engleske Premier lige bit će u sljedećem prvenstvenom kolu bez južnoameričkih igrača koji su bili pozvani ali se silom prilika nisu odazvali u reprezentacije. Brazilski, meksički, paragvajski i čileanski nogometni savezi su se pozvali na FIFA-ino pravilo po kojem mogu igrače koji se nisu odazvali u reprezentaciju kazniti sa zabranom igranja klupskih utakmica do pet dana nakon što je zadnja utakmica odigrana. Do ovoga je došlo jer je Premier liga odredila da se igrači koji se vraćaju sa utakmica u “crvenim” državama moraju podvrgnuti 10-dnevnoj izolaciji.

Prethodno je predsjednik FIFA-e Gianni Infantino tražio od britanskih vlasti da za nogometaše omogući izuzeće od ovog pravila, međutim to nije odobreno.

Firmino, Alisson i Fabinho (Liverpool) će tako preskočiti utakmicu protiv Leedsa za kojeg neće igrati Raphinha, Ederson i Gabriel Jesus neće zaigrati za Man City protiv Leicestera, a Thiago Silva za Chelsea i Fred za Manchester United neće igrati za vikend u ligi, ali niti u utorak protiv Zenita odnosno Young Boysa u Ligi prvaka. Također, ovaj vikend iz istog razloga nastup neće upisati Raul Jimenez (Wolverhampton), Miguel Almiron (Newcastle) i Francisco Sierralta (Watford).

Komentiraj