ORSAT MILJENIĆ: ‘Svi koji žele sudjelovati u razvoju SDP-a su dobrodošli, pa i Kolarić’

Fah

Kandidat za predsjednika SDP-a Orsat Miljenić izjavio je u Dnevniku Nove TV kako je već danas na neki način započeo s onim na što bi nalikovao SDP u slučaju da bude izabran za njegova šefa.

‘Ja sam o odluci o kandidaturi prije javnosti obavijestio članove. Omogućit ću dijalog, svakom članu da sudjeluje u definiranju naših politika, po tome moramo biti prepoznatljivi. Sljedeća stvar – uključit ćemo simpatizere, tome ćemo se vraćati, moramo biti sami svjesni što jesmo, moramo imati jasnu poruku po čemu smo bolji od konkurencije i po čemu zaslužujemo da budemo izabrani’, kazao je Miljenić. Također je rekao da je razgovarao s brojnim članovima i drugim kandidatima. ‘Razgovarao sam i s Milanovićem, ono što od njega očekujem je da on u ovom procesu ne smije podržavati nikoga, očekujem da samo glasa na dan izbora’, dodao je Miljenić.

 

Prokomentirao je i slučaj Aleksandre Kolarić te kazao kako nije sudjelovao u njezinom isključenju.

‘Ne sudjelujem ni u uključenju, ali načelno mogu reći da moramo biti stranka koja uključuje i da svi koji misle kao mi i žele sudjelovati u razvoju SDP-a su više nego dobrodošli, pa i ona, apsolutno’, kazao je.

Osvrnuo se i na svoje protukandidate: ‘Spomenuli ste Ranka (Ostojića) i Tonina (Piculu), s njima sam 2000. sudjelovao u vrlo teškim poslovima, svaki ima svoje kvalitete, to će biti na članovima i članicama da odluče ne tko je bolji nego tko SDP može voditi u novu pobjedu. Samo to je važno. Nema podjele, ovo nije sukob, natjecanje te vrste, ovo je natjecanje u argumentima, da izložimo i prikažemo sebe članovima, neću govoriti tko je bolji, svi smo dobri’, izjasnio se Miljenić.

O osobnoj odgovornosti u porazu SDP-a na izborima Miljenić kaže kako je suodgovoran kao i svi ostali sudionici izbornog procesa.

‘Trebamo napraviti analizu rezultata izbora da bismo vidjeli koje su bile pogreške da ih ne bismo ponavljali, da naši simpatizeri znaju što zastupamo i po čemu smo bolji od konkurencije. To nam je bila osnovna pogreška, ako to ne promijenimo, nema smisla’, zaključio je.

Komentiraj