Saborski zastupnik SDP-a Orsat Miljenić u ponedjeljak je objavio kako će se kandidirati za predsjednika SDP-a.

“Jutros sam poslao zahtjev za kandidaturu na stranačkim izborima. Ovdje pred vama sam da bih zapravo to priopćio i našim simpatizerima i našim biračima. Prije nego što sam se odlučio za ovo, razgovarao sam s mnogim članovima. Razgovarao sam sa svima koji su dosad najavili da će se kandidirati. To je nešto što mislim da će se temeljiti sve ono što ćemo nastaviti raditi u SDP-u. Svi članovi moraju biti u prilici izraziti stav, moraju se biti u prilici izboriti za njega, moraju biti u prilici da ih se čuje. Zato ljudi i jesu u SDP-u, zato što isto mislimo”, istaknuo je Miljenić u izjavi za medije.

Dodao je kako se svakoga treba slušati i sa svima razgovarati, ističući da je dijalog ono na čemu se vodstvo SDP-a treba temeljiti. “SDP mora biti predvodnik modernizacije Hrvatske, da bi to postigao, mora se sam modernizirati”, naglasio je.

“Pred nama kao i uvijek, stoje izazovi izbora i mi se za njih moramo spremiti. Cijela stranka mora biti u funkciji, sad lokalnih izbora. Ne smije nam se dogoditi da proces promjena i modernizacije ostane sa strane. To moramo voditi paralelno”, dodao je Miljenić ističući kako je jedna od osnovnih zadaća stranke pomoći svim ljudima da osvoje što bolji izborni rezultat.

Miljenić je peti kandidat za nasljednika Zorana Milanovića. Svoju su kaniddaturu najavili Ranko Ostojić, Tonimo Picula i Domagoj Hajduković, a u subotu je isto najavila i Vesna Škulić.

Komentiraj