ORNELA VIŠTICA ‘Rak je poput boksačkog meča’

FOTO: Josip Regović

Glumica Ornela Vištica u četvrtak je na svom Facebook profilu objavila fotografiju na kojoj ju mnogi ne bi prepoznali, te podijelila status o potpori ljudima koji su oboljeli od raka.

Radi se o slikama sa snimanja filma “Mrtve djevojke” Kristijana Milića koji je u četvrtak premijerno prikazan na Pula film festivalu gdje je osvojio Zlatnu arenu za specijalne efekte.

Ornela u filmu glumi Ivanu djevojku iz Hercegovine koja se dolazi liječiti od raka u Zagreb.

Objavu prenosimo u cijelosti.

“Nemojte sažalijevati ljude koji imaju rak!!
Igrati ulogu žene koja boluje od raka, a paralelno se bori i za život čovjeka kojeg voli, pokušati osjetiti stanje osobe koja se bori s opakom bolescu bio je veliki zadatak za mene. Moje lice je bila podloga da vizualno približimo koliko možemo izgled žene koja se bori s rakom. Kad sam se pogledala u ogledalo, shvatila sam da jedino moje sto je ostalo na mom licu su oci.
Sjeli smo u auto. I pomislila sam neću moći. Neću moći izgovoriti prvu rečenicu. Rasplakat ću se i nećemo moći snimati. Stisnula sam čvrsto rukohvat u autu, dok su mi kroz glavu prolazile slike svih onih ljudi koje sam srela, koji su se borili i koji se bore s tom bolesnu. Oni ne placu, oni se bore. Igraj! Govori! Disi! Razgovaraj! Bori se! Rak je poput boksačkog meca, na koji nikad niste pristali, niti ga tražili, a dan vam je da se borite, ne bira ni mjesto ni vrijeme ni godine ni osobe, moze se dogoditi svakome od nas.
Moj zadatak kao čovjeka i kao umjetnika je osvještavati, pomagati i ukazivati na sve ono sto se doganja u današnjem društvu.
Budite u svakom trenutku podrška onima koji se bore, dajte im snagu i ono najvažnije LJUBAV”.

Komentiraj