Orijent 1919 umjesto na Rujevici Istru 1961 dočekuje na Kantridi

U nedjelju, 2. kolovoza, na Kantridi je na rasporedu prva utakmica doigravanja za popunu Prve HNL za sezonu 2020./21. Snage će odmjeriti devetoplasirana momčad HT Prve lige Istra 1961 te trećeplasirana momčad Druge HNL Orijent 1919 obzirom da u trenutku prekida prvenstva drugoplasirana Croatia Zmijavci nije ni podnijela zahtjev za licencom za najviši rang natjecanja.

“Pregledom stadiona Kantrida i dodatno dostavljene dokumentacije ocijenjeno je kako objekt nakon uređenja i prilagodbi ispunjava uvjete za odigravanje utakmica Hrvatski Telekom Prve lige te kako HNK Orijent 1919 na spomenutom stadionu može kao domaćin igrati utakmice ovog natjecanja. Navedena utakmica doigravanja za mjesto u HT Prvoj ligi stoga će se odigrati na stadionu Kantrida 2. kolovoza 2020. godine”, pojasnila nam je Nika Bahtijarević iz HNS-a.

Bit će to posljednje doigravanje za popunu Prve HNL jer je HNS izmjenama propozicija već od sljedeće natjecateljske sezone ukinuo popunjavanje lige na ovaj način pa će tako iz Prve HNL ispasti samo posljednjeplasirana momčad dok će promociju, ukoliko zadovolji kriterije licenciranja, izboriti prvak Druge HNL.

Ždrijeb je odredio da će domaćin prve utakmice biti Orijent 1919 dok je uzvratni susret na rasporedu u srijedu, 5. kolovoza, na stadionu Aldo Drosina u Puli. Orijent 1919 je prvotno kao mjesto odigravanja prijavio Rujevicu obzirom da Krimeja i Kantrida nisu ispunjavajli uvjete za Prvu HNL.

Međutim zahvaljujući naporima Grada Rijeke te poduzeća Rijeka Sport koja upravlja objektom na Kantridi u proteklih mjesec i pol dana izvedeni su radovi kako bi se omogućilo ispunjavanje uvjeta postavljenih od strane HNS-a. Najznačajniji zahvati su se ticali postavljanja brojača na ulaze, iako će utakmica biti odigrana bez prisustva gledatelja, te osposobljavanje VAR sobe.

Proteklih dana stadion je obišla i inspekcija HNS-a predvođena Ivančicom Sudac koja je utvrdila da stadiona Kantrida može biti domaćin prve utakmice doigravanja za popunu Prve HNL. Orijent će tako umjesto na Rujevici, u nedjelju od 20 sati, Istru 1961 dočekati pod stijenama Kantride.

Recimo da je navijačka grupa Red Fuckers u svibnju izrazila svoje nezadovoljstvo da Orijent 1919 domaće utakmice igra na Kantridi. Svoj stav su obrazložili sljedećim riječima: “Kako je van pameti da HNK Rijeka pored svog matičnog stadiona igra na nogometnom kampu na Rujevici, tako je jednako besmisleno da Orijent svoje domaće utakmice odigrava na stadionu Kantrida. Crveno bijeli bi svoje utakmice trebali isključivo igrati na nogometnom igralištu Orijent (Stadion Krimeja) bez obzira na rang natjecanja! Ako Orijent ne može ispuniti uvjete za igranje u višem rangu na vlastitom stadionu, jedino ispravno riješenje je da se natječe u rangu natjecanja koji stadion Krimeja zadovoljava, nebitno radilo se o 1. ,2. ili 8. ligi.”

Komentiraj