OREŠKOVIĆ OBJAVIO: Novi ministar branitelja je general Tomo Medved

Novi ministar branitelja je Tomo Medved, kandidat Domoljubne koalicije. Potvrdio je to premijer Tihomir Orešković na konferenciji za novinare i time popunio ministarsku fotelju koja je ostala prazna nakon ostavke Mije Crnoje krajem siječnja.
Medved je umirovljeni general HV-a, pripadnik Tigrova, predsjednik je Udruge ratnih veterana i prošlog je tjedna u ime branitelja razgovarao s premijerom Oreškovićem.

“Želim se zahvaliti premijeru, ali i Domoljubnoj koaliciji na prijedlogu koji je uputila, prepoznavši u meni osobu koja je spremna preuzeti ovu odgovornu dužnost. Cijeli život sam posvetio domovini”, kazao je Medved.

“Sve iskustvo koje sam stekao ja ću usmjeriti na rad hrvatskih branitelja. Za početak nužno je formiranje snažnog tima, organizacija Ministarstva da može funkcionirati. Braniteljima šaljem poruku poštovanja, sigurnosti, da njihov doprinos i žrtva nisu zaboravljeni.

Imat će sugovornika u Ministarstvu, kroz organizaciju rada će moći sudjelovati u kreiranju politike i vođenju Ministarstva”, dodaje Medved.

“Prvi korak bit će prijedlog jedinstvenog zakona za branitelje i njihove obitelji. Predložit ćemo donošenje Nacionalne strategije za očuvanje i zaštitu zdravlja hrvatskih branitelja”, kazao je Medved.

Komentiraj