OREŠKOVIĆ: “Sve što Kolakušić govori trebalo bi prepoznati kao opasnost”

Čelnica stranke Start Dalija Orešković komentirala je u srijedu za N1 rezultate europarlamentarnih izbora, prema kojima njena stranka nije osvojila nijedan mandat u Europskom parlamentu.

Na pitanje s kime bi Start mogao koalirati, Orešković je rekla da prvo treba krenuti od toga što tko treba postići s osvojenim rezultatom. “Ako se dogovorimo oko toga, onda možemo pričati tko bi s kim trebao veslati u kojem čamcu”, rekla je Orešković.

“Mi bismo spadali u opciju koja je na tragu novih vjetrova, svježih ideja, moderne građanske opcije, koja je naslonjena na socijalno zelene, lijeve politike”, opisala je Orešković Start. Istaknula je da ne može samo činjenica da netko čini oporbu te da HDZ okrivljuje za neuspjeh svih hrvatskih politika biti dovoljna da bi se s nekim ušlo u politički savez.

Istaknula je da izborni rezultat od 2,2 posto potpore nije loš za stranku koja je tek nastala i nema stranačku infrastrukturu te koja je u kampanju uložila oko 30 tisuća kuna.

Korupcija je bila jedna od glavnih tema programa Starta, a najveće iznenađenje izbora Mislav Kolakušič na istoj je temi osvojio mandat u Europskom parlamentu. Upitana je li možda Kolakušić na njezinoj temi osvojio glasove, ona kaže: “Pitanje je je li Kolakušić uzeo mandat na mojoj temi. On priča o korupciji i kad pogledamo sadržaj kako se on misli boriti protiv nje, mi se u potpunosti razlikujemo. Koncentracija moći u jednoj osobi je plodno tlo za razvoj svega onoga što nije dobro u društvu”.

Na kraju, o mogućoj suradnji Starta i Kolakušića kazala je: “Niti svjetonazorski niti programski, sve što on govori u svojim javnim nastupima smatram da bi jedno odgovorno društvo trebalo prepoznati kao opasnost”.

Komentiraj