Orešković: Razgovarat ću s kandidatom za ministra branitelja Milijanom Brkićem

Zarko Basic/PIXSELL

Premijer Tihomir Orešković izjavio je u utorak novinarima da će s Milijanom Brkićem, kojeg je HDZ predložio za ministra branitelja, sjesti i održati diskusiju kao i sa svakim drugim ministarskim kandidatom kojega je Vlada do sada izabrala, te će tada donijeti odluku.

“Ovaj tjedan ću sjesti s gospodinom Brkićem i otvorit ćemo jednu diskusiju. Ja sam gospodina Brkića par puta upoznao, ali ću s njim kao i sa svakim ministrom kojega smo do sada izabrali, sjesti i imati ćemo jednu diskusiju”, odgovorio je novinarima premijer Orešković koji je sudjelovao na konferenciji “Proračun zaokreta” u organizaciji  EPH i Hrvatska gospodarska komora (HGK).

Da je Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a i nekadašnji zapovjednik specijalne policijske postrojbe Alfe, predložen za ministra branitelja, potvrdio je u ponedjeljak navečer u Varaždinu prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Na novinarski upit kada će na red doći njegov supotpis o razrješenju ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića, premijer Orešković je istaknuo kako je prošli tjedan bio u Bruxellesu, jučer u Londonu, danas je već imao i druge obaveze te je izrazio nadu da će ovaj tjedan naći vremena i za druge teme.

Komentiraj