FaH

Orešković primio kolektivno predsjedništvo BiH

Premijer Tihomir Orešković i kolektivno predsjedništvo Bosne i Hercegovine izrazili su spremnost za organiziranje zajedničke sjednice dviju vlada u srijedu u Zagrebu na sastanku u sklopu dvodnevnog službenog posjeta bosanskohercegovačkog predsjedništva Hrvatskoj.

Orešković i predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović te članovi Predsjedništva Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić ocijenili su na sastanku u Banskim dvorima da dvije zemlje imaju odlične bilateralne odnose,  priopćeno je iz vladina ureda za odnose s javnošću.

S obzirom da je zajednička suradnja od strateškog interesa za obje države, izražena je politička volja da se odnosi strukturiraju u smislu organizacije zajedničke sjednice vlada.

Na sastanku se razgovaralo i o  konkretnim potezima za rješavanje preostalih otvorenih pitanja kao i načinima poboljšanja gospodarske suradnje, a posebno u sektorima infrastrukture i energetike, navodi se u priopćenju.

Hrvatska je još jednom potvrdila svoju podršku Bosni i Hercegovini na njezinu putu prema članstvu u Europskoj uniji i NATO savezu.

Također, razgovaralo se i o problemu migrantske krize s posebnim naglaskom na buduću suradnju u kontroli i zaštiti granice.

Sastanku su nazočili i prvi potpredsjednik vlade Tomislav Karamarko, potpredsjednik vlade Božo Petrov i ministar vanjskih poslova Miro Kovač.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i članovi Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić drugi su dan u službenom posjetu Hrvatskoj. U utorak su razgovarali s predsjednicom države Kolindom Grabar-Kitarović.

Komentiraj