OREŠKOVIĆ “Petrov ima svoj stav, to je njegova pozicija. O Lozančiću ću odlučiti idući tjedan”

Jurica Galoic/PIXSELL

Premijer Tihomir Orešković komentirao je u subotu za RTL situaciju oko smjene šefa Sigurnosno obavještajne agencije Dragana Lozančića, a osvrnuo se i na današnju izjavu potpredsjednika Vlade Bože Petrova.

“Gospodin Petrov ima svoj stav, to je njegova pozicija. O Lozančiću ću odlučiti idući tjedan. Sve ćete znati idući tjedan”, rekao je Orešković za RTL.

Podsjetimo, Petrov je u subotu rekao a on u ovom trenutku ne vidi razlog za smjenu ravnatelja Sigurnosno obavještajne agencije (SOA) Dragana Lozančića, s kojim je razgovarao, te da “ako se kojim slučajem dogodi, za to moraju postojati jasni argumenti”.

“Mislim da se razrješenje ravnatelja SOA-e može dogoditi jedino ako su dva potpisa (predsjednice i premijera) tako da u ovom trenutku gospodin Lozančić nije još uvijek razriješen, s tim da je Predsjednica učinila taj korak od svoje strane. Ja sam obavio razgovor sa gospodinom Lozančićem jer sam se htio upoznati sa svim stvarima koje se događaju i ja u ovom trenutku ne mogu reći da sam primijetio kod gospodina Lozančića bilo koje stvari koje bi mene upućivale da postoje razlozi zbog čega on ne bi mogao biti i dalje ravnatelj SOA-e. O svemu tome bi trebao odlučiti premijer za kojeg vjerujem da ima i više informacija nego što bih ja imao i zato smatram da će on donijeti najkvalitetniju odluku slijedeći tjedan”, rekao je Petrov u Intervjuu tjedna Hrvatskog radija.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u petak je potpisala Odluku o razrješenju Lozančića zbog povreda Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu, osobno mu priopćivši kako više ne uživa njeno povjerenje.

Komentiraj