Orešković odbila poziv Bačića: “Tko je on da zove stranke na sastanak, kad Sabor nije konstituiran?”

 

Stranka s imenom i prezimenom, Fokus i Pametno odlučile su ne doći na sastanak uoči konstituirajuće sjednice Sabora, na koji ih je pozvao HDZ-ov Branko Bačić. Riječ je o sastanku na kojem bi se trebali dogovoriti o imenima potpredsjednika Sabora i članova odbora.

Dalija Orešković u ime koalicije odlučila je ne sudjelvati na sastaku. Niti Bačić ima pravo pozivati bilo koga u Hrvatski sabor, prije nego što se on konstituira, niti će mu se oporba na takav poziv odazvati. Na taj sastanak mogu otići samo guske u magli”, rekla je Orešković za N1. Dodala je da joj se ne sviđa način na koji se dodjeljuju mjesta u odborima, kazavši da je to laktarenje.

Orešković želi da poslovnikom Sabora bude jasno definirano tko u oporbi ima pravo na koje mjesto u odborima. “Tko je Branko Bačić da zove stranke na sastanak, kad Sabor nije konstituiran?”, upitala je Orešković, baš kao što je i prošlog tjedna Orešković govorila tko je Andrej Plenković da poziva stranke oporbe na sastanak, koji je na kraju bio u potpunosti bojkotiran.

Komentiraj