OREŠKOVIĆ: “Nema veće bruke od čelnika SDP-a kada pričamo o antikorupcijskim aferama”

Bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i članica Stranke s imenom i prezimenom, Dalija Orešković u suboru je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirala DORH-ovo priopćenje u kojem je objavio članak 6., a na koji je reagirao čitav politički vrh, uključujući premijera, predsjednika i čelnika SDP-a, smatrajući da se to na njih ne odnosi.

“Zašto je DORH objavio tako suhoparno priopćenje i pozvao se na članak 6. nekog Zakona koji su mogli pročitati svi? Da je bio institucija kakva treba s čelnikom koji zna svoj posao, ne bi se pozvao na taj članak već imenom i prezimenom prozvao osobu za koju smatra da je izvršila pritisak. Tako bi pokazali da su nezavisni”, kazala je Orešković i dodala da se premijer Andrej Plenković često obrušavao i na Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

“Od početka mu je bio kamenčić u cipeli kojeg je prilično dobro eutanazirao, po pitanju DORH-a je drugačija situacija, izborom nove glavne državne odvjetnice Plenković je pokazao da je insajder u samom DORH-u”, poručila je.

Istaknula je da se u svojoj pravnoj karijeri ne može sjetiti tužnijeg dana od onoga kada je glavna državna odvjetnica davala prisegu pred raspuštenim parlamentom. “Davor Bernardić je posljednji koji bi o DORH-u trebao nešto reći, nema veće bruke od trenutnog čelnika SDP-a kada pričamo o antikorupcijskim aferama”, navodi Orešković podsjećajući na njegov primjer stipendije koju je primao.

“Bernardić je krenuo stopama čitave HDZ-ove svite obrušavajući se na Povjerenstvo, nema prave razlike između HDZ-a i SDP-a, nije im u interesu da postoji kontrola vlasti, sabotiraju svaki pokušaj da se uspostave nezavisne institucije”, ističe.

Komentiraj