OREŠKOVIĆ: Nadam se da će ovaj saziv imati sadržajnije rasprave od prijašnjeg

Patrik Macek/PIXSELL

Tehnički premijer Tihomir Orešković u petak je nakon konstituiranja 9. saziva Hrvatskoga sabora zastupnicima i predsjedniku Boži Peterovu zaželio uspjeh u budućem radu te izrazio nadu da će ovaj saziv imati konkretnije i sadržajnije rasprave od prošlog saziva, koje će pomoći Hrvatskoj da gospodarski raste.

“Danas je bilo konkretno i nadam se da ćemo što prije krenuti raditi”, rekao je tehnički premijer u kratkoj izjavi novinarima nakon konstituirajuće sjednice Sabora.

Zastupnicima i predsjedniku Sabora Petrovu zaželio je uspjeh u radu te izrazio nadu da će 9. saziv imati konkretnije rasprave od prošlog saziva Sabora. “Čestitam svima i nadam se da će ovaj Sabor biti malo drukčiji od 8. i da će se više baviti sadržajem i konkretnim raspravama koje će na kraju pomoći Hrvatskoj i svim građanima”, rekao je.

Dodao je kako svi čekaju konstituiranje nove Vlade, u utorak ili srijedu. “I da krenemo s novim zakonima i reformama, jer to je ključ za budućnost i za rast”, zaključio je.

Dosadašnjeg predsjednika Sabora Željka Reinera novinari su pitali kako gleda na to da na konstituirajuću sjednicu nije došao SDP-ov zastupnik i čelnik stranke Zoran Milanović.

“Ja ne znam je li on izabran u Sabor, a ako je izabran trebao je doći, kao što su došli i drugi izabrani zastupnici”, odgovorio je Reiner.

Komentiraj