Orešković: Karamarkovu izjavu nisam doživio kao prijetnju

FaH

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković izjavio je u četvrtak u Vukovaru da uživa potporu HDZ-a, Mosta i Domoljubne koalicije te kako izjavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka s Facebooka da će biti premijer sve dok ima potporu te stranke nije doživio kao prijetnju.

“Od prvoga dana moj se stav nije ništa promijenio. Ja sam tu za hrvatski narod i zato sam tu i danas. Bit ću sutra negdje drugdje da vidimo na koji način možemo pomoći. Mi smo jedan tim i kao tim imamo zajedničke ciljeve”, izjavio je novinarima Tihomir Orešković odgovarajući na njihova pitanja nakon sastanka s vukovarsko-srijemskim poduzetnicima i predstavnicima županijske i lokalne vlasti.

“Kao premijer, imam podršku i HDZ-a, i Mosta i Domoljubne koalicije. Mi smo jedan tim”, poručio je  Orešković.

Novinare je zanimalo i zašto je Vada ostavila članove Uprave Ine iz mandata bivše Vlade. Orešković je na to pitanje odgovorio kako se najprije mora sastaviti novi Nadzorni odbor, a zatim će se u najkraćem roku promijeniti Uprava. “I to je to. Ništa se tu nije promijenilo osim što smo poslali poruku stabilnosti dok se ne pokrene proces formiranja novog Nadzornog odbora”, objasnio je Orešković.

U vezi s oslobađajućom presudom Vojislavu Šešelju na Haaškome sudu ponovio je kako je riječ o sramotnoj odluci.

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković je u dvodnevnom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji. U Ružičiknoj kući u Vukovaru sastao se s vukovarsko-srijemskim poduzetnicima i predstavnicima županijske i lokalne vlasti, a odvojeno se sastao i s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem i vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom.

U sklopu posjeta Vukovaru, predsjednik Vlade najprije je otišao do Memorijalnog groblja žrtava Domovinskog rata i masovne grobnice na Ovčari, gdje je položio vijenac i zapalio svijeću. Posjetio je i vukovarsku bolnicu, a u središtu grada susreo se Vukovarcima.

Poslijepodne i navečer na iločkom će području obići Iločke podrume i tvrtku “Triko” te OPG “Bićanić”.

U petak će premijer Tihomir Orešković biti u Komletincima i Privlaci, na vinkovačkom području, gdje će posjetiti OPG “Rajić” i “Josipović”, a u Cerni nedaleko od Županje posjetit će tvrtku “Nexus”.

Komentiraj