Patrik Macek/PIXSELL

Orešković i Petrov izrazili sućut turskom premijeru

Premijer Tihomir Orešković i potpredsjednik Vlade Božo Petrov uputili su u srijesu sućut turskom premijeru Binali Yıldırımu nakon terorističkih napada na istanbulski aerodrom Ataturk, u kojem je poginulo 36 osoba, a ranjeno gotovo 150.

“S velikom sam žalošću primio još jednu vijest o bezumnom terorističkom napadu u Istanbulu, u međunarodnoj zračnoj luci Ataturk. Ponavljanje ovih tragičnih događaja potvrđuje uvjerenje da se ovakvim terorističkim prijetnjama moramo snažno oduprijeti na globalnoj razini i ne posustati u borbi protiv surovog nasilja i terorista koji na najbrutalniji način ugrožavaju sigurnost i odnose ljudske živote”, napisao je Orešković.

Izrazio je duboku sućut u ime Vlade i svoje osobno. “Molimo da njihovim obiteljima prenesete izraze našeg suosjećanja, a ozlijeđenima u napadu želimo brz i potpun oporavak”, zaključio je Orešković, priopćeno je iz Vlade.

Petrov je izrazio duboko žaljenje i suosjećanje zbog nenadoknadivih gubitaka ljudskih života, ali i nadu da će Europa zajedničkim snagama pobijediti u borbi protiv okrutnih terorističkih prijetnji. “S velikom tugom primio sam vijest o još jednom tragičnom terorističkom napadu u Vašoj domovini. Primite izraze iskrene sućuti koje upućujem Vama i svim bližnjima poginulih uz želje za brzim oporavkom svih ozlijeđenih”, napisao je Petrov.

Komentiraj