Oreščanin: “Vrijeme sindikata koje Ribić zamišlja davno je prošlo. Mali poduzetnici i članovi njihovih obitelji pokretači su razvoja”

Sindikalist Vilim Ribić u petak je gostovao na N1 Televiziji gdje je kazao kako je tijekom 30 godina rada uštedio 150 tisuća eura i da bi mediji trebali imali respekt prema njemu.

Na to se u subotu osvrnuo izvršni direktor Udruge Glas poduzetnika Dražen Oreščanin.

U Facebook grupi UGP-a Oreščanin je napisao:

“Ribić se konačno pokazao u svoj svojoj “veličini”. Nakon degutantnog stava u Otvorenom o tome da ne samo da bi HGK trebala naplaćivati harač, nego da bi i članstvo u njegovom sindikatu trebalo biti obvezno (?!), procurili su i dokumenti o njegovim makinacijama oko kupnje i gradnje kuće koje sada rukama i nogama pokušava demantirati.

Njegov zahtjev da netko prema njemu pokaže “respekt” je besmislen – Ribić sebe smatra društvenim aktivistom i priča priče o tome kako mu je glava bila u torbi, a ustvari je uvijek bio vojnik sustava, kako nekadašnjeg, tako i sadašnjeg, a svoju poslušnost je dobro naplaćivao. To je realnost.

“Klasna borba više ne postoji”

Također ne shvaća da je vrijeme sindikata koje on zamišlja u svojem prevaziđenom mindsetu davno prošlo i da je došlo novo doba, da su mali poduzetnici i njihovi zaposlenici, često članovi njihovih obitelji, pokretači društvenog razvoja, a organizacije poput obveznih komora, monolitnh sindikata javnih službi i prekomjerni etatizam kočničari razvoja. “Klasna borba” kakvu on zamišlja više ne postoji.

Ribić ide u mirovinu na jesen ove godine i iskreno se nadam da će se maknuti iz javnosti i uživati u Vrapču (u svojoj kući, ne u umobolnici, da ne bude zabune), te da će ga u sindikatu zamijeniti neka mlada osoba modernih svjetonazora, s kojom ćemo imati mogućnost suradnje na razvoju budućnosti ovog društva i micanju s vrijednosnog dna na koje su nas Ribić & co. doveli.

Naravno da smo i mi odgovorni za sve ovo svojom dosadašnjom šutnjom i nečinjenjem, ali lavina je pokrenuta, dolazi novo vrijeme i #UGP neće stati dok ne stvorimo #Hrvatska20 i dok se svi “ribići” pred urlikom ne sakriju u mišju rupu”, napisao je Oreščanin u grupi na Facebooku.

Facebook stranica Udruge Glas poduzetnka, snimka ekrana

https://www.facebook.com/groups/glaspoduzetnika/permalink/462087258279093/

Komentiraj