OREŠČANIN “Premijeru, ovo je prilika koju Hrvatska ima jednom u stoljeću”

Izvršni direktor udruge Glas poduzetnika Dražen Oreščanin u nedjelju je na Facebooku objavio da “imaju informacije iz mnogih ministarstava da se uštede koje je premijer zahtijevao rade na način da se zaustavljaju i ukidaju svi projekti”. Dodao je da se projekti režu, ali i da nije u planu rezanje plaća.

Njegovu objavu, u kojoj je poslao poruku predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, prenosimo u cijelosti:

“Dobro jutro svima! Nedjelja je dan za odmor i obitelj, da napunimo akumulatore. Prvu bitku za očuvanje radnih mjesta smo dobili, ali to je tek prva od mnogih koje moramo dobiti da Hrvatska postane zemlja zadovoljnih poduzetnika i zaposlenika, da postanemo #hrvatska2.0.

Imamo informacije iz mnogih ministarstava da se uštede koje je premijer zahtijevao rade na način da se zaustavljaju i ukidaju svi projekti, a od tih projekata ima neke koristi i privatni sektor kroz angažmane i narudžbe roba i usluga i održavanje ekonomije i potrošnje. Projekti se režu, ali nije u planu rezanje plaća. Mi nismo tražili rezanje plaća, tražili smo solidarnost. Vlada je podržala naše zahtjeve i naši radnici sad imaju pravo na minimalce, a referenti po nekim institucijama koji ionako nikada ništa ne rade imaju i dalje svoje plaćice. Budite frajeri pa se toga odreknite u korist liječnika, policije i civilne zaštite i volontera.

I ankete kažu da je 60% zaposlenika javnog sektora solidarno i da se slažu da se plaća smanji, zar smo doista zarobljenici šačice sebičnih uhljeba koji ne mare ni za što drugo osim za vlastite fotelje?

Premijeru, ovo je prilika koju Hrvatska ima jednom u stoljeću! Mi smo digli naš glas i #NemaPredaje dok ova zemlja ne postane majka, a ne maćeha svim svojim građanima!”, napisao je Oreščanin.

Komentiraj