OREPIĆ U SABORU: “Politika koja tolerira 250.000 lažnih glasača je prevarantska”

Predsjednički kandidat Vlaho Orepić, zastupnik Nove politike, danas je na sjednici Sabora održao slobodni govor kojemu su glavna tema bila lažna prebivališta u Hrvatskoj. Ustvrdio je da je u Hrvatskoj 250.000 stanovnika s lažnim prebivalištem i da Hrvatska mora ustanoviti točan broj stanovnika i vjerodostojne popise birača te na taj način ući u izbore i izboriti se za legalnu i legitimnu vlast.

Već na početku naglasio je kako po tko zna koji put ističe da se u Hrvatskoj vlast i politika zasniva na prevari i  da policija i DORH ne reagiraju na tu činjenicu, a predsjednica, prešućujući tu temu, ne radi svoj posao.

Navodeći primjer iz Metkovića gdje je otkriveno da je žena na osnovu lažnog prebivališta oštetetila Republiku Hrvatsku za 190.000 kuna Orepić je rekao: ” Ljudi moji, samo jednu ženu od minimalno 250 000 koji imaju lažno prebivalište. Samo U Zagrebu imamo u ovom trenutku 50 000 lažnih prebivališta. To je posljedica prevarantske politike i prema građanima RH, ali i prema tim ljudima koji se na taj krivi način bore za život. Kao društvo napokon trebamo iskoračiti iz tog blata. Taj iskorak koji Hrvatska mora napraviti, da bi zakoračila u vlastitu budućnost, je ustanoviti točan broj stanovnika i vjerodostojne popise birača te na taj način ući u izbore i izboriti se za legalnu i legitimnu vlast.“

Orepić je u nastavku rekao da se više ne može tolerirati autobuse koji na izbore organizirano dovode glasače koji to ne bi trebali biti i da je politika koja podržava 250.000 tisuća glasača više od ukupnog broja nedopustiva jer su to lažni glasači.

„To vam je kao jedan Split i Solin zajedno. To su vam dva Osijeka. To su vam kao Rijeka i Zadar zajedno. To vam je gotovo kao četiri Slavonska Broda, četiri Pule, Karlovca ili Siska. To vam je kao cijela Istra. Kao pet Šibenika, Dubrovnika ili Bjelovara. Ne smijemo se pomiriti sa ovim stanjem. Radi se o sigurnosnom problemu. Radi se o organiziranom varanju građana RH. Nema blaže riječi za to.“  , rekao je Orepić.

S tim problemom, uz supotpis 40 saborskih zastupnika, u ožujku ove godine Orepić je upoznao i Europsku komisiju  te ukazao da se radi o kršenju  hrvatskih zakona i Ugovora i Povelje EU. Govoreći  u Saboru istaknuo je da se toj njegovoj inicijativi  nisu  pridružili HDZ, Most, Suverenisti, ali ni SDSS, ni Stranka rada i solidarnosti jer je, ustvrdio je, među njima  uspostavljen zavjet ljubavi i šutnje.

Svoj govor u Saboru Orepić je završio ističući da je on bio jedini ministar koji je po tom pitanju radio svoj posao i da je u šest mjeseci izbrisano 70.000 lažnih glasača dodajući da su ga tada u  Vukovaru nazivali ustašom, a  u zapadnoj Hercegovini četnikom, a da se današnja vlast junači jednim otkrivenim lažnim prebivalištem.

Ističući da je normalno  u svakom trenutku raspolagati s točnim brojem stanovnika i vjerodostojnim popisima birača, i da nema išta domoljubnije od osiguranja poštenih izbora Orepić je pozvao na borbu za novu  političku stvarnost koja će se zasnivati na poštenim izborima.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]