Goran Stanzl/PIXSELL

Orepić potvrdio da je Bertinu razriješio dužnosti ravnatelja PNUSKOK-a

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić potvrdio je u utorak da je Maria Bertinu razriješio dužnosti ravnatelja PNUSKOK-a, odbacivši nagađanja da je to učinio pod pritiskom HDZ-a.

“U kontekstu najavljenog brzog preustroja i ukupne organizacije Ministarstva unutarnjih poslova, cilj mi je bio rasteretiti tu ionako samu od sebe zahtjevnu dužnost s teretom koji je uz nju vezan, i samo u tom kontekstu je došlo do te smjene”, rekao je Orepić novinarima u Saboru.

Odbacio je nagađanja da je Bertinu smijenio pod pritiskom HDZ-a. “Nikakav pritisak. Ja sam već najavio brze korake u smjeru reorganizacije kompletnog sustava. Bit će toga još. Želim prilagoditi sustav i ljude onome čemu težimo. Definitivno nikakav pritisak”, poručio je Orepić.

Dio medija jutros je objavio da je Orepić smijenio šefa Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) Marija Bertinu, kojeg se iz nekih političkih krugova prozivalo za navodne nezakonitosti kod uporabe posebnih policijskih mjera.

Komentiraj