Ministar untarnjih poslova Vlaho Orepić u četvrtak je, uoči sjednice Vlade u Vukovaru, položio je vijenac i zapalio svijeću podno spomen obilježja na vukovarskom Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata te mjestu masovne grobnice na Ovčari.

“Uistinu, s dubokim osjećajem poštovanja i s iznimnom poniznošću došao sam se pokloniti žrtvama, došao sam se pokloniti Vukovaru. Sve što želim poručiti s ovog mjesta je da vas neću iznevjeriti”, izjavio je kratko Orepić.

Vlada će u Vukovaru popodne održati sjednicu, a na dnevnom redu bit će više odluka iz različitih ministarskih resora, kojima država pomaže gradu Vukovaru, kao i prijedlog tehničkog rebalansa proračuna za ovu godinu.

Vlada će, među ostalim, raspraviti izvješće o dosad učinjenom i o budućim projektima u Gradu Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji te Prijedlog odluke o osnivanju Povjerenstva za proglašenje Grada Vukovara mjestom posebnog. Na dnevnom redu naći će se i prijedlog zaključka o darovanju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske Gradu Vukovaru, prijedlog odluke o sufinanciranju izgradnje komunalnog pristaništa “Marina” u Vukovaru te Prijedlog zaključka u vezi s obnovom vukovarskog Vodotornja.

Komentiraj