Petar Glebov/PIXSELL

OREPIĆ “Orešković se prije puta u Berlin konzultirao sa mnom”

Ministar unutarnjih poslova u tehničkoj Vladi Vlaho Orepić rekao je u subotu da se premijer Tihomir Orešković s njim konzultirao o problemu migracija i izbjeglica uoči puta u Berlin i sasatanka s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Na pitanje je li se tehnički premijer Tihomir Orešković trebao konzultirati prije odlaska u Berlin s političkim čimbenicima u zemlji, kako je u petak rekla predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, Orepić je rekao kako se Orešković konzultirao “s kim je trebao”.

Rekao je da je Orešković prije puta razgovarao s njim.

“On je konzultirao koga je trebao i otišao, za to je dovoljno politički kulturan. Tko kaže da se nije konzultirao? Upoznao sam ga s aktualnom situacijom”, kazao je Orepić.

Ne postoje nikakve naznake da bi situacija s migrantima mogla eskalirati, rekao je. “Zelena granica” je pod nadzorom i nema naznaka proboja sa srpske strane prema Hrvatskoj, rekao je.

Dodao je da u Tovraniku postoje smještajni kapaciteti. „Hrvatska je spremna u svim svojim potencijalima”, poručio je.

Predsjednica je izjavila da se Orešković trebao prije odlaska u Njemačku konzultirati s “političkim čimbenicima u zemlji jer je pitanje migracija o kojem će se razgovarati preozbiljno”.

Na pitanje je odgovorio u Zagrebu, gdje je govorio na predizbornoj konferenciji za novinare svoje stranke Mosta nezavisnih lista.

Komentiraj