OREPIĆ O UBOJSTVU KRISTINE KRPELJAN “Hrvatska policija odradila je svoj posao”

Miranda Cikotic/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u petak je u Trilju komentirao slučaju ubojstva Kristine Krpeljan, koju je u srijedu navečer u Zagrebu ubio njen bivši dečko. Orepić je kazao kako je u tom slučaju hrvatska policija odradila svoj posao.

“Nemili događaj se dogodio kako se dogodio, ali odgovorno tvrdim da je policija postupila u skladu sa svim svojim obvezama kroz cijelu proceduru i kronologiju događanja vezano uz počinitelja i žrtvu. Čak i onda kada su bile mjere zabrane pristupa žrtvi. U tom momentu policija je sva svoja saznanja dala pravosudnim tijelima”, rekao je Orepić..

Dodao je kako je mjera zabrane približavanja žrtvi bila povučena u srpnju 2015. godine. A od tada do ubojstva registrirana je ‘samo jedna’ prijava žrtve – u studenom prišle godine zbog nanošenja štete. Orepić je poručio da je krajnji trenutak da se vrlo jasno kaže da živimo u društveno-političkom okruženju gdje se mladiću koji je autom usmrtio dvije djevojke kao olakotna okolnost uzelo to da je iz ugledne obitelji.

“Imamo i slučaj gdje je normalno da ustavna sutkinja otiđe s mjesta prometnog prekršaja, ali i dalje ostane sutkinja. Imamo okolnosti u kojima je tijekom privatizacije napravljena ogromne šteta narodu i još nitko za to nije odgovarao. Mi kao društvo definitivno trebamo dati odgovore na to, ali i svaki građanin ima odgovornost te svi skupa trebamo mijenjati stvari”, zaključio je.

Komentiraj