OREPIĆ O ‘TOPNIČKIM DNEVNICIMA’ Radi se o nekulturnom, nekompetentnom i primitivvnom pokušaju političkog obračuna

Petar Glebov/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić večeras je u Dnevniku Nove TV rekao da se u slučaju ‘topničkih dnevnika’ radi o ‘nekulturnom, nekompetentnom i primitivvnom pokušaju političkog obračuna’.

“Radi se o destrukciji rada ministarstva unutarnjih poslova, pokušaju i osobnoj diskreditaciji mene kao ministra”, rekao je ministar dodajući da operativna grupa Sinj, u kojoj je on bio načelnik operative za vrijeme akcije ‘Oluja’, uopće nije raspolagala sa topništvom. “Ona je bila predmet zapovijedanja nadređenog zapovjedništva koje je vodio general Gotovina. Koji se danas, također, doslovce nasmijao na tu vijest”, kaže Orepić.

Orepić je rekao kako je u ovom trenutku važno prepoznati potrebu da Vlada radi u stabilnim odnosima te da ih ovakvi pokušaji ne smiju obeshrabriti da postignu svoje ciljeve. Komentirajući izjave prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka da je Orepić odgovoran i premijeru i njemu, Orepić kaže kako je on odgovoran premijeru.

Dodao je kako nije primjeren ovakav način komunikacije između njega i prvog potpredsjednika Vlade. “Neće biti nekakvih većih problema. Smatram da su to nesporazumi. Svatko ima jasnu ulogu i svatko, svakoga treba pustiti da radi svoj posao onako kako najbolje zna”, kaža Orepić.

Poručio je kako očekuje puno veće i brže rezultate krim policije ističući da su se prve kadrovske promjene dogodile upravo u krim službama. “Reorganizacija ide upravo u tom smjeru. Ojačati prostor, ojačati teren, a smanjiti broj vodećih mjesta. Jer, doista, ova razina i ovaj oblik organizacije ne odgovara potrebi”, rekao je Orepić.

Komentiraj