Zeljko Lukunic/PIXSELL

OREPIĆ: ‘Moramo ojačati operativne kapacitete i reorganizirati MUP’

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić održao je konferenciju za medije na kojoj je predstavio pregled osnovnih sigurnosnih pokazatelja u 2016. godini.

“Otprilike danas je godina dana otkako smo se na sličan način sastali kada sam rekao da je jedan od ciljeva demistifikacija MUP i da ćemo imati jednu izravnu komunikaciju i nećemo ništa kriti. “, kazao je Orepić na početku, prenosi N1.

Ministar je najavio i reorganizaciju MUP-a u 2017. godini, kao i poboljšanje statusa policijskih službenika.

“Kako bi u budućem razdoblju bili još uspješniji i odgovorili na sve sigurnosne izazove, moramo ojačati operativne kapacitete i reorganizirati MUP, što će se dogoditi ove godine. Idemo u smjeru da dobijemo operativniji i da imamo racionalniji sustav. Na taj način ćemo pojačati interventnu sposobnost policije. S reorganizacijom krim policije i jednim dijelom MUP-a krećemo odmah, ostatak će se reorganizirati tijekom godine”, kazao je Orepić.

Kako piše N1, Orepić je također kazao kako je potrebno osigurati veću vidljivost policije i poboljšati status policijskih službenika.

“Sigurnost je posljedica načina života. Poštivanje i čuvanje vlastitog i tuđeg dostojanstva je ulaganje u vlastitu sigurnost”, kazao je kako s tom porukom ide u Sarajevo, gdje planira povećati suradnju RH i BiH. “Idemo napraviti konkretnu operativnu suradnju”, dodao je.

Komentiraj