Robert Anic/PIXSELL

OREPIĆ “Mi smo srušili vlast zbog rušenja klijentelističkog dijela HDZ-a”

Tehnički ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u srijedu je prisustvovao završnom skupu Mosta u Zagrebu, ispod Željezničkog, odnosno Hendrixovog, mosta. “Pridružili smo se građanskoj inicijativi koja dugogodišnju tradiciju nazivanja mosta Hendrixovim želi podržati i formalno – da se most nazove Hendrixov most. Uz lijepu zabavu MOST ispod mosta…”, rekao je Orepić za RTL Direkt.

Na tvrdnju voditelja Zorana Šprajca kako u šest mjeseci nisu puno napravili od najavljivanog preustroja policije na pet policijskih uprava, već samo redizajnirali web stranicu, Orepić kaže: “Ne, napravili smo puno. Kompletan prijedlog je gotov, ali prijedlog za javnu raspravu je spreman. Mi želimo da to uđe u javnu raspravu i da se krene u organizaciju. Ova trenutna je samo prostorna, a mi želimo funkcionalnu reorganizaciju MUP-a.”

Dodaje da cilj nije bio trošak ili ušteda, već funkcionalna organizacija MUP-a. “Zamislite, dubrovački župan je rekao da on ne da svoju policjsku upravu. Toliko je politika saživjela s policijom na način da oni policiju smatraju svojom infrastrukturom. To je nedopustivo”, kaže Orepić objašnjavajući planiranu smjenu načelnika dubrovačke policijske uprave Tonći Radibratović. Protiv njega je, kaže, bio čitav niz primjedbi, a uvid je izvršila i unutarnja kontrola.

“Vlast je trajala kratko i mi smo srušili vlast zbog rušenja klijentelističkog dijela HDZ-a. Mi ulazimo u predizbornu kampanju sa željom da se zna istina. Istina je da saziv Ustavnog suda daje – ugrozu nacionalne sigurnosti zbog poruka koje daje. Daju totalno nepovjerenje u pravni sustav”, rekao je Orepić dodajući i da se zbog više od 40 tisuća ljudi s fiktivnim prebivalčištem u pitanje može dovesti legitimitet ukupne vlasti na svim razinama.

Komentiraj