Tehnički ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić kazao je u subotu kako vjeruje da će utakmica između nogometnih reprezentacija Hrvatske i Portugala proći bez incidenata, naglasivši kako je koordinacija s francuskom policijom sada puno bolja.

“Očekujem nadu i pobjedu večeras, a što se tiče sigurnosti, ovakvi događaji su uvijek sigurnosni rizik, ali vjerujem da smo poduzeli sve što možemo. Ne vjerujem, nego sam siguran, puno je bolja koordinacija s francuskom policijom i nadam se da će uroditi plodom”, rekao je Orepić novinarima u Saboru nakon svečane sjednice u povodu Dana državnosti RH.
Kazao je da su hrvatske vlasti na oprezu te kako je poduzeto puno mjera da bi se spriječili incidenti poput onoga koji se dogodio tijekom utakmice s Češkom. “Poduzeli smo puno mjera i nadamo se da će to sve proći u redu”, kazao je Orepić.
Upitan je li žalostan što je sabornica za svečane sjednice bila poluprazna jer su izostali mnogi saborski zastupnici, Orepić je odgovorio kako to “njima ide na dušu”.
“Ja se osjećam ponosno i zadovoljno na 25 rođendan moje domovine za koju sam se borio kao branitelj, hvala Bogu, sad i kao političar. Ponosan sam na svoje kolege, a oni koji nisu došli, to je na njihovu dušu”, rekao je Orepić.

Komentiraj