OREPIĆ BI NA PANTOVČAK “Dosta je manekenki, pjevača… “

Bivši MOST-ovac i ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić je, kao kandidat na predsjedničkim izborima, gostovao na televiziji N1.

“Prvo treba razbiti neistinu koja se pušta u eter, a to je da predsjednik ne može ništa. Predsjednik može sve. Imamo situaciju da naša predsjednica prodaje svoju sliku bez sadržaja. Ona ne radi svoj posao. Stup politike koju ja zagovaram je stabilnost parlamentarne demokracije. To znači da saborski zastupnici zaista predstavljaju volju naroda, umjesto da budu lutke na koncu.

Vijeće za nacionalnu sigurnost nije se na inicijativu predsjednice okupilo ni zbog odlaska više od 600.000 ljudi iz Hrvatske, ni zbog privatizacije koju smo imali, niti zbog čitavog niza sigurnosnih problema. Zašto? Zato što je ona u funkciji politike koja radi te probleme. Vijeće za nacionalnu sigurnost je velik alat u rukama predsjednika.”

Orepić kaže da je upravo u slučaju puta u Helsinki predsjednica trebala povući potez.

“Uloga predsjednika je da kaže – premijeru, dajte te putne naloge, poštujte zakone ove zemlje, ako treba i – sram vas bilo.”

Osvrnuo se na odnos HDZ-a i Kolinde Grabar-Kitarović uoči predsjedničkih izbora.

“Svima je jasno da predsjednica vodi drugačiju politiku od premijera – i u vanjskim poslovima i u koordinaciji sigurnosnih službi. Opet ide inicijativa u smislu potpore stranke. Boli njih briga za interes naroda. Dosta je manekenki, pjevača, ovakvih-onakvih karaktera.”

Upitan kako gleda na podršku Mosta Miroslavu Škori, Orepić kaže:

“Niti jedan glasač Mosta se ne slaže ovim potezom Mosta. Most se repozicionirao u rubni desni spektar”, zaključio je Vlaho Orepić.

Komentiraj