Ministarstvo unutarmnjih poslova objavilo je da je u kombiju u kojemu su bili ilegalni migranti, zaustavljenom u subotu navečer kod Novske, nađeno ukupno 67 osoba, a ministar Vlaho Orepić je izjavio da su bili nagurani u 10 kvadrata i da im je hrvatskla policija doslovce spasila život.

U MUP-ovu priopćenju kaže se da su 17. prosinca u večernjim satima provodeći aktivnosti sukladno planu Ravnateljstva policije o suzbijanju nezakonitih migracija i svih oblika krijumčarenja, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije MUP-a, na dionici autoceste A3 kod izlaza Novska, u smjeru istoka ka zapadu zemlje, zaustavili teretno kombi vozilo britanskih registracijskih oznaka kojim je upravljao  bugarski državljanin.  U teretnom prostoru kombi vozila bilo je 67 migranata, od kojih određeni broj u težem zdravstvenom stanju zbog uvjeta prevoženja.

U tijeku je kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Bugarske zbog sumnje da su iz koristoljublja omogućili drugim osobama protuzakonito ulaženje u  Republiku Hrvatsku, pri čemu je i doveden u opasnost život prevoženih osoba, kaže se u priopćenju objavljenom na mrežnoj stranici MUP-a.

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić izjavio je za N1 da je 67 ljudi bilo nagurano na 10 kvadrata prostora u kombiju i da je hrvatska policija doslovno spasila desetke života.

“Efikasnost je veća od mađarske žice”, kazao je.

Rekao je da će izbjeglice biti vraćene odakle su došle, jer je, kako je kazao, poznato kako se legalno ulazi u Hrvatsku.

MUP u svom priopćenju navodi da je tijekom 11. mjeseci ove godine policija podnijela 124 kaznene prijave protiv osoba koje su iz koristoljublja omogućile drugim osobama protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj.

Komentiraj