Oregon: Svih pet ‘zlatnih’ Kenijaca brane naslove na Svjetskom prvenstvu u atletici

Svih pet Kenijaca koji su osvojili zlatne medalje na zadnjem Svjetskom prvenstvu branit će naslove na ovogodišnjem SP-u koje za tri tjedna počinje u Eugeneu (Oregon).

U sastavu kenijske reprezentacije, koji je zaključen nakon nacionalnih kvalifikacija održanih ovaj vikend u Nairobiju, su i osvajači olimpijskog zlata Emmanuel Korir i Faith Kipyegon.

Timothy Cheruiyot, koji je slavio na 1.500m u Kataru prije tri godine, natjecat će se u Eugeneu zajedno s Conseslusom Kiprutom i Beatrice Chepkoech koji su postali svjetski prvaci u Dohi prije tri godine u utrci s preponama, zajedno s prvakinjom na 5.000m Hellen Obiri.

Aktualna svjetska prvakinja Ruth Chepngetich predvodi tim od četiri atletičarke koje će se natjecati u maratonu, dok su kenijski olimpijski pobjednici Peres Jepchirchir i Eliud Kipchoge odlučili odustati od nastupa na svjetskom prvenstvu zbog nekih drugih natjecanja.

Wycliffe Kinyamal je na 800 m istrčao 1:43.54, drugo najbrže vrijeme ove godine, a Abel Kipsang, najbrži čovjek na 1.500m ove godine, pobijedio je u Nairobiju srebrnog iz Tokija Cheruiyota osiguravši si kartu za Oregon.

U Eugene na SP putuje i Nicholas Kimeli koji je ove godine u Rimu istrčao sedmi najbolji rezultat svih vremena na 5.000m.

Dvostruka olimpijska pobjednica na 1,500m Kipyegon pokušat će vratiti naslov svjetske prvakinje bez kojeg je ostala prije tri godine u Dohi.

Svjetsko prvenstvo u atletici, odgođeno na godinu dana zbog pandemije COVIDa-19, održava se od 15. do 24. srpnja na Hayward Field stadionu kampusa Sveučilišta Oregon u Eugeneu.

Komentiraj