HINA / Dragan KUJUNDŽIĆ / TANJUG

Orban u nedjelju i ponedjeljak u posjetu Srbiji, zajednička sjednica dviju vlada

Mađarski premijer Viktor Orban boravit će u nedjelju i ponedjeljak u dvodnevnom posjetu Srbiji tijekom kojega će i  vlade dviju država održati zajedničku sjednicu, najavljeno je u petak u Beogradu.

Ured za medije srbijanske vlade priopćio je da će premijer Aleksandar Vučić biti domaćin tijekom dvodnevnog službenog posjeta mađarskog predsjednika vlade Srbiji, koji će se 20. i 21. studenoga 2016. odvijati u Nišu.

Premijer Orban predvodit će mađarsko izaslanstvo, koje radni posjet započinje u nedjelju, a za ponedjeljak je planiran obilazak gradilišta autoceste na Koridoru 10, koji kroz Srbiju povezuje Austriju, Mađarsku, Sloveniju i Hrvatsku s Bugarskom i Turskom na istoku, te Makedonijom i Grčkom na jugu. Potom će uslijediti sastanak dvojice premijera te niz bilateralnih susreta ministara dviju vlada.

Uslijedit će, kako je najavljeno, zajednička sjednica srbijanske i mađarske vlade te svečano potpisivanje niza sporazuma, kao i sudjelovanje dvojice premijera na Poslovnom forumu koji organizira Gospodarska komora Srbije.

Komentiraj