Oradian, globalni fintech startup sa zagrebačkom adresom i tvorac nagrađivanog bankarskog softvera za mikrofinancijsku industriju, dosegnuo je brojku od milijun krajnjih korisnika i napravio korak prema svojem ultimativnom cilju – uključivanju 100 milijuna ekonomski zanemarenih obitelji u digitalnu ekonomiju, omogućujući im pristup financijskim uslugama.

Uz pomoć Instafina, koji funkcionira na principu softvera kao usluge (SaaS), Oradian omogućuje mikrofinancijskim institucijama, zadrugama i ruralnim bankama da posluju efikasnije i rastu, kako bi mogle pružati još povoljne i djelotvorne usluge za svoje klijente na masovnom mikrofinancijskom tržištu.

Sa sjedištem u Gradu Zagrebu i uredima u Nigeriji, Južnoafričkoj Republici, Gani i na Filipinima, startup trenutno posluje s više od 30 mikrofinancijskih institucija te bilježi stalni rast na afričkom i azijskom tržištu.

“Iznimno smo zadovoljni činjenicom da smo dosegli ovaj bitan cilj, koji je odraz našeg napornog rada, ali ponajprije uspjeha naših klijenata. Naime, oni su u našoj tehnologiji prepoznali priliku za rast i razvoj financijske inkluzije u iznimno izazovnim i zahtjevnim uvjetima. Stoga sam veoma ponosan da je upravo Oradian dio njihove strategije koji im omogućuje da premoste izazove operativnog poslovanja i još bolje služe svojim klijentima u financijski izoliranim zajednicama“, izjavio je Antonio Šeparović, direktor Oradiana.

Da je Oradian prepoznat kao globalni lider u fintech zajednici dokazuje i najnovija nominacija za nagradu 2017 European Fintech Award. Prema medijima u Nigeriji, gdje Oradian bilježi znatni rast korisnika, ovaj hrvatski startup jedan je od glavnih favorita u kategoriji za inovativni bankarski softver.

Princip natjecanje je sljedeći, glasovi publike i stručnog žirija, odlučivat će o 100 najboljih startupa, dok će najbolja tri u svakoj kategoriji biti objavljena krajem kolovoza ove godine.

Pobjednici svake od kategorija bit će proglašeni na svečanoj dodjeli European FinTech Awards, koja će se održati 27.09. u Briselu.

Online glasovanje otvoreno je do 15.08., a glasovati se može na internetskoj stranici: https://europe2017.fintech.nl/companies/oradian.

Komentiraj