OPUZEN Ozlijedio policajca, pa aktivirao plinsku bocu

Screenshot/Dnevnik.hr

U nedjelju, oko 16:30 sati, u Opuzenu je muškarac, nakon verbalne prijetnje, aktivirao plinsku bocu u stambenom objektu i izazvao požar, javlja portal Like Metković.

Prilikom aktivacije plinske boce došlo je do požara, a na mjesto događaja odmah su izašli djelatnici PP Metković, JVP Metković i Hitne medicinske službe.

Muškarac se nakon toga popeo na terasu odakle odbija sići, te prijeti, a pregovori s njim još su u tijeku.

Prilikom intervencije s ciljem sprječavanja nemilog događaja ozljeđen je jedan policijski službenik iz PP Metković koji je prebačen u Dom zdravlja Metković, a potom oko 19 sati helikopterom HRZ-a u KBC Split.

Kako piše Slobodna Dalmacija, 49-godišnjak već duže vrijeme izaziva probleme u susjedstvu, a ovog puta mu je navodno zasmetala buka s dječjeg rođendana.

Vikao je na djecu i vrijeđao. Najviše mu je zasmetalo ispaljivanje konfeta pa je prijeteći i negodujući rekao da u njega djeca pucaju. Kada su vidjeli da stvar izmiče kontroli susjedi su pozvali policiju koja je ubrzo došla. On se zatim zabarikadirao u kuću iz koje se ubrzo osjetio miris plina. Policija je, na sreću, uspjela evakuirati ljude iz obližnjih kuća prije eksplozije pa nitko nije ozlijeđen.

“Svi su olako shvaćali ovaj problem. Odvezu ga na psihijatriju bude neko vrijeme vrati se, nitko ne kontrolira uzima li terapiju. Uzeo je karton od svog obiteljskog liječnika, on nije bio pod nikakvim nadzorom. Sve institucije, osim policije su zakazale u ovom slučaju. Policija je jedina odrađivala svoj posao. Kad on napravi nered policija ga privede a sudac za prekršaje oslobodi i tako ukrug dođemo do ovoga što se danas dogodilo”, rekao je za Slobodnu prvi susjed muškarca,

Policija je u večernjim satima poslala i propćenje. ”Danas oko 16:20 sati 49-godišnji muškarac u Opuzenu je prijetio susjedima. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici sa kojima je odbio komunicirati zatvorivši se u svoju obiteljsku kuću te u prizemlju prouzročio požar aktiviranjem plinske boce. Prilikom intervencije policijskih službenika osoba je pružila otpor ozlijedivši dvojicu policajaca. Navedeni muškarac se potom popeo na krovnu terasu kuće te i dalje odbija postupiti po zapovijedi policijskih službenika”, stoji u priopćenju.

Komentiraj