Optužnica protiv trojice napadača koji su u Puli pretukli umirovljenika

Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Puli podiglo je optužnicu protiv dvojice 24-godišnjih hrvatskih državljana i prijedlog za izricanje maloljetničke sankcije prema 17-godišnjem hrvatskom državljaninu zbog teško ozljeđivanja 68-godišnjeg umirovljenika iz Pule.

Prema optužnici njih se trojicu tereti da su 21. srpnja ove godine u 7 sati ujutro na Danteovu trgu u Puli, prema prethodnom dogovoru, napali umirovljenika, a pri tome su, navodi tužiteljstvo, bili svjesni da im on zbog svoje starije životne dobi ne može pružiti otpor niti pobjeći, objavljeno je na internetskim stranicama pulskog ODO.

Napadaći su zamaskiranih lica odjećom i maramama, došli u neposrednu blizinu 68-godišnjaka koji je sjedio za stolom ispred kafića, kojem je tijekom noći čuvao inventar. Dok je maloljetnik s palicom u ruci stajao u njegovoj neposrednoj blizini, zaklanjajući mu najbliži izlaz s terase, prvookrivljeni 24-godišnjak ga je, tereti ga se, više puta udario šakom u glavu, a kada je 68-godišnjak počeo bježati, drugookrivljeni 24-godišnjak je bacio na njega stolicu i udario ga u ruku.

Kada su ga sva trojica sustigla, drugookrivljeni 24-godišnjak ga je odgurnuo u kontejner za smeće uslijed čega je oštećenik pao na tlo, a dok je ležao na tlu, trojica okrivljenika su ga nogama udarali u tijelo.

U napadu 68-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede i hospitaliziran je u Općoj bolnici Pula. Policija je za nekoliko dana pronašla napadače i uhititi ih.

Povod ovom napadu navodno je bila zastava Istarske županije koja je iz nepoznatih razloga zasmetala napadačima, a koja je visjela na jarbolu do hrvatske zastave.

Tužiteljstvo traži da se za dvojicu napadača produži istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, dok za 17-godišnjaka predlažu maloljetničku sankciju.

Komentiraj