OPTUŽNICA Kći skrivila smrt nepokretne majke

FaH/ Damir SENČAR

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podignulo je optužnicu protiv 45-godišnje hrvatske držaljanke zbog počinjenja kaznenog djela prouzročenja smrti iz nehaja i kaznenog djela ostavljanja u teškom položaju bliske osobe.

Kako se navodi u optužnici, 45-godišnjakinju se tereti da je od sredine 2016. godine u obiteljskoj kući u Koprivnici u kojoj je stanovala sa svojom majkom (1930.), a nakon što je njezina majka pala i slomila desnu natkoljeničnu kost te postala nepokretna i nesposobna brinuti se o sebi, nije zatražila liječničku pomoć, olako smatrajući da neće doći do težih posljedica.

Također, nije se brinula o njenoj higijeni na odgovarajuć način, niti oj je pomagala pri promjeni položaja tijela u krevetu, pa je kod majke došlo do razvoja višestrukih teških dekubitusnih rana na prsnom košu, leđima, kuku i nogama.

Hitnu pomoć kćer je pozvala tek 15. kolovoza 2017. godine, kada je 88-godišnjakinja prevezena u bolnicu. Tamo je preminula istog dana, zbog septičkog šoka i akutnog zatajenja srca, prenosi Prigorski.hr.

Komentiraj