Goran Kovacic/PIXSELL

Optužni prijedlozi protiv napadača na Milanovića i Jovanovića

Riječka policija prekršajno je prijavila dvojicu muškaraca koji su u ponedjeljak verbalno i fizički u Rijeci i Matuljima napali SDP-ovce Zorana Milanovića i Željka Jovanovića.

Ne navodeći imena osumnjičenika ni žrtava napada, policija je izvijestila da je kriminalističko istraživanje provela nad dvojicom muškaraca u dobi od 50 i 62 godine tereti da su se u Verdijevoj ulici u Rijeci i Matuljima “naročito drsko i nepristojno” ponašali prema Milanoviću i Jovanoviću čime su, prekršili Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Obojica su bila privedena te su, kako se doznaje, pušteni na slobodu.

Predsjednika SDP-a Zorana Milanovića verbalno je, tijekom druženja s građanima u Matuljima, napao muškarac, a u pokušaju fizičkog napada spriječili su ga zaštitari. Željka Jovanovića je, za vrijeme posjeta čelnika Narodne koalicije prostoru HSU-a na riječkoj tržnici, pred ulazom u prostor vrijeđao riječki aktivist Mićo Antolović. Željko Jovanović ga je, pokušavajući ga umiriti, dodirnuo rukom po ramenu, nakon čega je Antolović u nastupu bijesa više puta odgurnuo rukom Jovanovića udarcima o tijelo. Pri tom je vikao na Jovanovića, rekavši, među ostalim, da će ga on osobno “postaviti pred zid i streljati”. Daljnji sukob zaustavili su zaštitari.

Komentiraj