Optužni prijedlog protiv Hajduka, njegova predsjednika Uprave i pet redara

Miranda Cikotic/PIXSELL

Policijska uprava splitsko-dalmatinska u petak će splitskom Prekršajnom sudu podnijeti optužni prijedlog protiv HNK Hajduk, predsjednika klupske Uprave Ivana Kosa te voditelja javnog okupljanja i pet redara, sve zbog navijačkih nereda prošle subote na Poljudu na nogometnoj utakmici s Rijekom.

 Glasnogovornica te Policijske uprave Antonela Lolić izjavila je Hini kako će pet redara biti prijavljeno zbog kršenja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, a protiv Ivana Kosa bit će podnesen optužni prijedlog temeljem Zakona o javnom okupljanju.

Policija tereti i HNK Hajduk te povjerenika za sigurnost kao voditelja javnog okupljanja Franu Medvedeca, zbog kršenja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, koji propisuje da je organizator sportskog natjecanja dužan procijeniti mogućnost izbijanja nereda i nasilja na sportskom natjecanju te poduzeti mjere radi njihova sprječavanja i suzbijanja.

“Optužni prijedlozi bit će upućeni nadležnom Prekršajnom sudu u Splitu u redovnom postupku. To nisu žurni postupci, sve je pripremljeno i oni će biti predani na sud, a mi i dalje nastavljamo istraživanje u tom slučaju”, kratko je Hini rekla Lolić.

Fizička osoba koja je počinila navedene prekršaje može dobiti novčanu kaznu koja se kreće od 10 do 50 tisuća kuna, dok pravna osoba za takav prekršaj treba izdvojiti od 50 do 250 tisuća kuna.

Komentiraj