27-godišnji Marokanac ugušio se u kovčegu, nakon što ga je njegov brat pokušao prokrijumčariti u Španjolsku u prtljažniku svog automobila, objavila je španjolska vlada.

Njegov je brat, koji ima francusku putovnicu, optužen za ubojstvo iz nehaja. Braća su putovala trajektom iz španjolske enklave u Sjevernoj Africi Melille prema Almeriji.

 

  • Četiri migranta umrlo je u nedjelju pokušavajući doplivati od Maroka do španjolske enklace Ceuta. Još su trojica migranata iz subsaharske Afrike spašena.

 

Osmogodišnji dječak iz Obale Bjelokosti pronađen je u svibnju u kovčegu nakon što je prošao sigurnosnu provjeru u Ceuti. Kasnije je ujedinjen sa svojom majkom, koja legalno živi u Španjolskoj, nakon što je dobio dozvolu za privremenim boravkom u europskoj zemlji.

Human Rights Watch navodi kako je najmanje 4300 ljudi ilegalno ušlo u Ceutu i Melillu u 2013. godini, dok je godinu ranije zabilježno 2804 takva slučaja. U veljači prošle godine, stotine je migranata srušilo ogradu u Melilli, a oko stotinu je uspješno ušlo u enklavu.

Komentiraj