Šibensko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 35-godišnjeg Vodičanina zbog prijetnji na Facebook profilu HDZ-ovoj saborskoj zastupnici i bivšoj vodičkoj gradonačelnici Branki Juričev Martinčev, a na prijedlog tog tužiteljstva Općinski sud je okrivljenom produljio istražni zatvor za još mjesec dana.

“Okrivljeniku se stavlja na teret da je 9. lipnja u 22,53 sati pod svojim imenom na javnom profilu društvene mreže, nezadovoljan radom bivše gradonačelnice grada u kojem prebiva te u cilju da ju ustraši, objavio poruku u kojoj joj je, između ostalog, prijetio da je neće spasiti saborski imunitet, da se zna što slijedi te kako se mora srušiti kuća ispred njegove, u protivnom najavljujući zlo”, priopćilo je šibensko tužiteljstvo.

Te su prijetnje, dodaje, kod oštećene izazvale strah za osobnu sigurnost i sigurnost njene obitelji.

Optužnicom je predloženo da se okrivljeniku produlji trajanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a izvanraspravno vijeće šibenskog Općinskog suda udovoljilo je tom zahtjevu tužiteljstva.

Osim Branke Juričev Martinčev, 35-godišnjak je u sporne dvije poruke na Facebooku spominjao i druge osobe, prozivajući ih za povezanost s građevinskom mafijom u Vodicama.

Komentiraj