Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Optužen obiteljski nasilnik koji se pijan iživljavao na supruzi i sinovima

Zbog nanošenja ozljeda članovima obitelji i prijetnje sinu da će ga ubiti, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 62-godišnjeg muškarca, izvijestilo je Državno odvjetništvo.

Obiteljskom nasilniku se optužnicom na teret stavlja da je 18. srpnja u obiteljskoj kući na širem splitskom području pijan, bez povoda prijetio 20-godišnjem sinu prijetio kako će ga ubiti. Potom je, navodi se u optužnici, 62-godišnjak otišao u konobu izkoje se u kuću i dalje prijeteći vratio s mačetom, no drugi sin (37) uzeo mu je mačetu i tako spriječio moguću tragediju.

Nakon toga otac je otišao u sobu, uzeo lovačku pušku, napunio je streljivom i zaprijetio obojici sinova da će ih ubiti. Umiješala se njegova supruga (58) i, uz pomoć mlađeg sina, spriječila ga u napadu. No nasilnik je onda nasrnuo na svoju suprugu, koju je više puta udario u glavu i zaključao je u prizemlju kuće. U optužnici se navodi da je žena zadobila oguljotine kože lijevog lakta i lijevog koljena.

Općinsko državno odvjetništvo je predložilo da se 62-godišnjaku produlji mjera opreza obveze redovitog javljanja policiji i da mu ostane zabrana uhođenja ili uznemiravanja žrtve, navodi se u priopćenju.

Komentiraj