Optužen 20-godišnji mladić koji je na Volovčici usmrtio bivšu djevojku

FaH/ Damir SENÈAR

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 20-godišnjaka kojeg tereti da je u veljači ove godine u zagrebačkom naselju Volovčica iz odmazde sa 70-tak ubodnih rana ubio djevojku (19), znajući da je ona u novoj ljubavnoj vezi s drugim muškarcem, da je trudna i da želi prekinuti vezu s njim.

Mladić je osumnjičen da je 22. veljače, oko 21,30 sati sa suvozačevog mjesta pritisnuo 19-godišnju žrtvu na vozačko sjedalo kako se ne bi mogla osloboditi i micati te da joj je nožem zadao sedamdesetak ubodnih i ubodno-reznih rana te petnaestak reznih rana po tijelu i glavi.

Osumnjičeni je žrtvu ubio ponukan ljubomorom i željom za odmazdom te u nakani da ju usmrti, izvijestilo je u utorak Državno odvjetništvo, navodeći kako je osumnjičeni znao da je djevojka u novoj ljubavnoj vezi s drugim muškarcem, da je trudna te da želi s njim prekinuti emotivnu vezu.

Zločin se dogodio u automobilu 19-godišnje žrtve, nakon što se 20-godišnjak s njom dovezao ispred njene zgrade iz večernjeg izlaska.

Prema tadašnjim podacima, 20-godišnjak je prvo pobjegao s mjesta ubojstva, ali se ubrzo nakon toga došao predati u policijsku postaju.

Majka ubijene djevojke tvrdila je tada kako su osumnjičenog bezuspješno više puta prijavljivali, no u policiji su rekli da su, kao i svakom drugom slučaju postupali svaki put kada je od njih zatražena intervencija.

Komentiraj