Australska policija opasdu Melbourneu kojoj je ubijen naoružani napadač tretira kao ‘teroristički incident’, javljaju tamošnji mediji.

naoružani policajci stigli su u ponedjeljak u stambenu zgradu nakon izvješća o eksploziji, te pronašli jednu osobu mrtvu u predvorju. Yacqub Khayre, naoružan sačmaricom, držao je ženu kao taoca. 29-godšnjak je nazvao lokalnu televizijsku postaju tijekom opsade i kazao da djeluje u ime Islamske države.

Tri policajca ozlijeđena su u razmjeni vatre s Khayreom, u kojoj ga je policija ubila. Žena koju je zatočio oslobođena je i nije ozlijeđena. Mrto tijelo koje je pronađeno u prodvorju zgrade bio je zaposlenik zgrade, a prema riječima policije, našao se na krivom mjestu u krivo vrijeme.

Khayre je australski državljanin rođen u Somaliji, a vlasti istražuju je li ovaj incident planirao ili je napad izveo spontano. Policija je Khayrea istraživala 2009. godine zbog planiranja napada na vojne barake u Sydneyju, ali ga je oslobodila. Prema navodima policije, imao je podugačak policijski dosje, te se nalazio na uvjetnoj slobodi od prošle godine.

Komentiraj