Oproštaji od Cice Kranjčara: “Rival na travnjaku, gospodin i prijatelj van njega”

U ponedjeljak je u Zagrebu preminuo legendarni nogometaš i trener Zlatko Kranjčar. Od jutra pristižu reakcije kolega i prijatelja.

“Bolna srca i u velikoj tuzi javljamo da nas je naš dragi prijatelj, naš proslavljeni „plavi devet“ i sjajan trener, jedan od simbola našeg kluba, Zlatko Kranjčar, zauvijek napustio u noći s nedjelje na ponedjeljak. Šokantna vijest uz nevjericu i suze ovoga je jutra dočekala kompletan plavi navijački puk koji se teško miri s odlaskom omiljenoga člana naše plave obitelji, našega dragog i voljenog Cice. Dragi Cico, od srca Ti hvala na svemu, hvala na sjećanjima, na trofejima, hvala na stvaranju velike Dinamove povijesti, hvala na nogometnoj romantici i nadasve na prijateljstvu i dobrom duhu i toplini kakvu si širio među svima nama. Neka Ti je vječna slava i hvala”, objavljeno je na profilu Dinama.

“Noćas nas je napustila istinska legenda hrvatskog nogometa Zlatko Cico Kranjčar. Bio je prvi kapetan hrvatske nogometne reprezentacije od uspostave neovisnosti.

Uz to je bio i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije od 2004. do 2006. koju je vodio na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

Rival na travnjaku, gospodin i prijatelj van njega.

HNK Hajduk izražava iskrenu sućut cijeloj njegovoj obitelji zbog ovog nenadoknadivog gubitka. Počivao u miru.”, objavio je Hajduk.

“Prvi kapetan Vatrenih, bivši izbornik hrvatske reprezentacije te igračka i trenerska legenda Dinama, Zlatko Kranjčar, preminuo je u Zagrebu nakon kratke i teške bolesti. HNS izražava duboku sućut njegovoj obitelji zbog ovog nenadoknadivog gubitka. Počivao u miru.”, objavio je HNS.

“Šokantna i duboko tužna poruka stigla nam je ovog ponedjeljka. Počivaj u miru, Zizo,” objavo je Rapid.

“Kranjčar je u Rapid došao iz matičnog kluba Dinamo Zagreb u siječnju 1984. godine i bio je ključni dio uspješne zeleno-bijele ekipe 80-ih. Dva naslova prvaka (1987, 88), tri osvojena Kupa (1984, 85, 87) i ulazak u finale Kupa UEFA 1985. godine impresivan su dokaz tome kao i njegova 132 natjecateljska gola, koja je postigao u 269 natjecateljskih utakmica,” piše bečki klub

Od 2010. do 2011. godine vodio je i reprezentaciju Crne Gore. U 13 utakmica pod njegovim vodstvom “Sokoli” su upisali šest pobjeda, četiri poraza i tri remija i zauzimali 16. mjesto na FIFA rang listi, što je najbolja pozicija crnogorske reprezentacije od samostalnosti.

“Kao igrač Zlatko Cico Kranjčar ostavio je neizbrisiv trag u hrvatskom i jugoslavenskom nogometu, dok je baveći se trenerskim pozivom dao ogroman doprinos u ostvarenju zapaženih rezultata s klubovima koje je predvodio i reprezentacijama Hrvatske i Crne Gore. Cico, vječna ti slava i hvala,” objavio je FSCC.

“Otišao je najveći hrvatski igrač svih vremena. Ja sam ostao bez dvojice najboljih prijatelja, nakon Duška Popovskog otišao je i Cico kojeg poznajem cijeli svoj život. Cico je sve što je radio pretvarao u dobro”, kazao je Marko Mlinarić u emisiji Sportski mikrofon Hrvatskog radija.

“Strašno sam ovo doživio i strašno me pogodilo. Ne znam kaj bi rekel uopće, šok i veliki udarac za sve nas koji smo ga poznavali i koji smo se družili s njim. Znao sam da je u bolnici i da je narušenog zdravlja, ali nisam smatrao da je toliko loše. Doista veliki šok”, kazao je Štef Deverić.

“Otišao je moj veliki prijatelj i kolega. Velika šteta za čitav sportski svijet i iskrena sućut njegovoj obitelji. Jako mi je žao, imali smo stvarno odličan odnos”, rekao je Branko Ivanković.

 

Komentiraj