Oproštaj vatrogasaca od preminulog kolege

Kolege se opraštaju od mladog vatrogasca koji je preminuo u bolnici nakon nesreće tijekom gašenja požara na obiteljskoj kući u Velikoj Gorici u subotu poslijepodne. Bio je pripadnik Javne vatrogasne postrojbe iz Velike Gorice. Od njega su se oprostili kolege na Facebook stranici Vatrogasci – oni su naši heroji.

“Danas je hrvatsko vatrogastvo zamotano u Crno. Ivan Galeković pripadnik Javne vatrogasne postrojbe iz Velike Gorice preminuo je nakon nesreće koja se dogodila prilikom gašenja požara kuće u V. Gorici.  Bilo mu je tek 24 godine. Bog sebi uzima samo najbolje. Brate po vatri Počivaj u miru i s nekog boljeg i ljepšeg mjesta pazi na nas. Iskrena sućut njegovoj obitelji i kolegama. Vatrogasac nikad ne umire,on vječno živi u srcima onih koje je spasio”.

Danas je hrvatsko vatrogastvo zamotano u Crno…😥😪Ivan Galeković pripadnik Javne vatrogasne postrojbe iz Velike Gorice…

Posted by Vatrogasci – Oni su naši Heroji on Saturday, July 20, 2019

Od preminulog vatrogasca oprostio se i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

“Beskrajno tužna večer za naš grad. Pri gašenju požara obiteljske kuće u Lovrakovoj ulici smrtno je stradao 24-godišnji vatrogasac JVP-a Ivan Galeković. Još jedan vatrogasac je ozlijeđen. Počivaj u miru Božjem hrabri mladiću!

Obitelji poginulog vatrogasca i pripadnicima Javne vatrogasne postrojbe izražavam iskrenu sućut. Velikogorički vatrogasci svojom hrabrošću i požrtvovnošću bili su kroz povijest, a i danas su spasitelji ljudskih života i čuvari naših domova i na tome smo im vječno zahvalni”, napisao je na Facebook stranici gradonačelnik Velike Gorice.

Požar je izbio u subotu u obiteljskoj kući u Ulici Mate Lovraka u Velikoj Gorici, a zapovjednik velikogoričke Javne vatrogasne postrojbe Borislav Turan izjavio je kako vatrogasci koji su bili na intervenciji nisu vidjeli u kojim je okolnostima nastradao njihov kolega.

24-godišnji vatrogasac reanimiran je nakon što se nagutao dima, no preminuo je poslije u bolnici. Drugi je vatrogasac ozlijeđen kada je na njega pala greda, piše Dnevnik.hr.

Komentiraj