Damir Senčar/Hina

Oprez, životinje na cestama: Na Krku vozilom naletio na bika

Na prometnicama u Primorju, Gorskom kotaru i kvarnerskim otocima u posljednjih nekoliko dana zabilježeno je sedam naleta vozila na životinje, javljaju iz PU primorsko-goranske pozivajući vozače na najveći mogući oprez na cestama, posebno u jutarnjim i kasnijim večernjim satima.

Sudari sa životinjama dogodili su se na području Delnica, Klane, Krka i Malog Lošinja. Na Krku je  vozač osobnog vozila marke „VW Sharan“ naletio na bika, a u Malom Lošinju na divlju svinju vozač osobnog vozila marke Renault. U ostalim događajima vozači su s vozilima marki BMW, Mazda, Opel, Škoda i Toyota u tri događaja naletjeli na srneću divljač, dok je u dva događaja došlo do sudara s ovcama.

“Upozoravamo vozače da budu maksimalno oprezni na cestama te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti. Ističemo da vozači vozila koji sudjeluju u naletu na životinje na cesti, ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako je vozio nepropisnom ili neprilagođenom brzinom kretanja vozila, odgovaraju sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Protiv takvih vozača pokreće se prekršajni postupak.” – poručili su iz PU primorsko – goranske.

Komentiraj