OPREZ “Počinitelj za kojim se traga je naoružan”

Načelnik PU zagrebačke Marko Rašić objavio je detalje pokušaja pljačke banke na zagrebačkom Črnomercu, piše N1.

“Oko 14 sati u banci u sklopu trgovačkog centra pokušano je kazneno djelo razbojništva. Kazneno djelo počinili su maskirani počinitelji naoružani vatrenim oružjem, na način da su pri ulasku u banku fizički napali zaštitara, u čemu ih je spriječio policijski službenik koji se zatekao u poslovnici i koji se tom prigodom predstavio kao policijski službenik, nakon čega počinitelji bježe iz poslovnice, a policijski službenik nastavlja s potjerom i ispaljuje jedan metak upozorenja u zrak, nakon čega uspijeva sustići jednog od počinitelja koji ga fizički napada, ali u pomoć građana uspijeva ga savladati i primijeniti sredstva zavezivanja”, kazao je načelnik PU zagrebačke.

“U ovom događaju, s obzirom da je očevid još u tijeku, tri osobe su ozlijeđene – policijski službenik, zaštitar i počinitelj. Počinitelj je nakon pružene liječničke pomoći pušten iz zdravstvene ustanove i trenutno se nalazi u službenim prostorijama na kriminalističkom ispitivanju i lakše je ozlijeđen. Za drugim počiniteljem intenzivno tragamo i ovom prilikom se zahvaljujem građanima na pomoći. Počinitelj za kojim se traga je naoružan”, zaključio je.

Podsjetimo, zagrebačka policija uhitila je jednog od dvojice razbojnika koji su u ponedjeljak poslijepodne sudjelovali u oružanom razbojništvu u banci na zagrebačkom Črnomercu, tijekom kojega su ozlijeđeni razbojnik i zaštitar.

Komentiraj